Золоті прикраси з бірюзою


https://m.youtube.com/watch?v=0Boofl2PMuA

Бірюза приносить любов, здоров'я, щастя і успіх. Це універсальний благодійний камінь. Захищає від хвороб і шкідливих впливів навколишнього середовища. Вважають, що він допомагає тим, хто страждає від безсоння і втоми.

Він зміцнює і вирівнює чакри і очищає наші енергетичні центри. Запобігає злидням. Приносить мир в сім'ю. Зберігає від гніву можновладців. Посилює у його власника амбіції, наполегливість і проникливість. Підсилює інтуїцію.




Бірюзу вважають символом щедрості, щирості і любові. Вона підтримує дружбу і робить ворогів друзями на довгий час. Отриманий у подарунок камінь приносить щастя і багатство.

Бірюзу прийнято дарувати на 5-ту річницю шлюбу.

Бірюза нібито допомагає починати нові проекти і видаляти старі обмеження. Думають, що бірюза попереджає власника про небезпеку або хвороби, змінюючи колір. У XIII столітті, вважали, що бірюза захищає власника від падіння, особливо з коней. Американські індіанці вважали, що якщо шматочок бірюзи закріпити на луці, стріли, випущені з нього завжди потрапляють у ціль.

Бірюзу почали використовувати до 4000 року до н. е.

Бірюза — це яскравий синій камінь, його часто можна бачити в ювелірних виробах. Він не дуже дорогий і дуже красивий. Колір бірюзи варіюється від бірюзового синього до зеленого. Бірюзу часто фарбують або імітують. Бірюза, зроблена в лабораторії дуже однорідного кольору. Натуральна бірюза, як правило, плямиста. 

Деякі сорти бірюзи покривають воском або олією, щоб поліпшити колір, але при такій обробці, зміна кольору не постійна. Тріщини в бірюзі часто закупорюють. І якщо в шматку бірюзи не виявлено тріщин, то це означає, що їх всього лише закупорили акриловою смолою, щоб поліпшити колір, текстуру і твердість.

Бірюза м'якувата, твердість по Моосу 6, тому уникайте подряпин і різких ударів. Покриття також не видаляйте і уникайте попадання гарячої води і побутової хімії.

Родовища бірюзи знаходяться в Австралії, Чилі, Ірані, Мексиці, Тибеті, США (Арізона, Каліфорнія і Нью-Мексико). 

Купуйте бірюзу, не пошкодуєте!

Комментариев нет:

Отправить комментарий