Колір золотого сплаву


Щоб золотий виріб завжди радував і приносив задоволення, щоб володіло їм не одне покоління, в сплав додають домішки різних металів, що дозволяють поліпшити міцність та інші властивості. Ці домішки називають лігатурой.




Золото в сплаві з різними металами набуває відблиск і колір того металу, який присутній як компонент. До золота традиційно додають срібло, платину, паладій, мідь, нікель в різному співвідношенні, від чого і залежить проба золота.

Золотий сплав, що містить домішки, може мати безліч відтінків, звідси всі нам відомі біле, червоне і жовте золото. Застосовуючи лігатуру, ювеліри використовують свою майстерність і мистецтво, комбінують і отримують чудові вироби.


Мало хто знає, чому золото може бути дуже різних відтінків, від жовтого, рожевого до темних відтінків, таких як фіолетовий і чорний. Отримати біле золото найважче. Адже сплав містить в собі платину, паладій і нікель. Цей дуже красивий шляхетний сплав є унікальним, що вимагає точної рецептури при виготовленні.

Відтінки золота рожевого і червоного виходять при з'єднанні з таким металом як мідь. У сплаві з рубідієм виходить чорний, а з металом індієм - блакитний відтінок золота.

Незалежно від кольору і відтінку вироба або прикраси, на ній має стояти пробірне клеймо, яке є державним знаком, що підтверджує високу якість золотого сплаву.

Комментариев нет:

Отправить комментарий