Скільки всього золота видобуто в світі?


За всю історію людства було видобуто близько 182 800 тонн золота. Більше половини (58%) золота видобуто тільки за останні 53 роки. Майже 18% видобутого золота знаходиться в міжнародних резервах країн світу.




Золоті резерви країн світу становлять понад 30 тисяч тонн. Золото, що добувається зараз у всьому світі за один рік, помістилося б в приміщенні площею 44 м2 і висотою від підлоги до стелі близько трьох метрів.

За останні 10 років, видобуток золота в усьому світі становить близько 2600-2800 тонн в рік. Золотий куб з ребром 21 метр — все здобуте людством золото

Якщо теоретично здійснити розділ всього золота, видобутого за всю історію людства, кожен житель Землі отримав би майже 25 грам. Але фактично ще менше, якщо врахувати те, що тисячі тонн золота безповоротно втрачені в результаті стирання, поховання в скарбах або лежать на морському дні.

У цій статті ми дамо відповідь на питання: "Скільки всього золота в світі?". Скільки вийде металу, якщо сплавити все золото світу в один великий злиток?

Кожна людина з дитинства знає, що золото є одним з найдорожчих металів, який зазвичай використовується для виробництва ювелірних прикрас, прірашательств, всякого роду, розкоші, володіє відмінною теплопровідністю і низьким електричним опором, завдяки чому, золото застосовують при виробництві електронних схем і високоточних приладах.


Кожен день ми бачимо вітрини ювелірних магазинів, прикраси надіті на людях, не рідко в великих кількостях. Золото зберігається у вигляді злитків в банківських сховищах, ми знаємо, що, нібито, валюта країн в якійсь мірі забезпечена золотовалютним запасом, і уявляємо собі величезне сховище, в якому всі ці злитки охороняються.


Але скільки золота насправді? Ніколи не задавалися таким питанням?


Виявляється, якщо сплавити все золото світу, знайдене до теперішнього часу, то загальна вага злитка буде в районі 170 тисяч тонн. Для порівняння, в світі вироблено понад 700 млн тонн сталі, і це тільки за 2013 рік. За цей же період видобуто всього 2 тис. тонн золота.


Тепер зрозуміло, чому ціна золота така висока і постійно зростає - його незрівнянно мало в порівнянні з іншими металами.


У сховищах Національного банку Сполучених Штатів Америки зберігається 8133 тонни золота. У світі всього 7 країн мають золотовалютних запасів понад 1000 тонн.


Любіть і бережіть золото, адже його так мало.

Комментариев нет:

Отправить комментарий