Чи знаєте ви, що смарагди лікують?


Якщо ви прогуляєтеся по прекрасних дисплеях дорогоцінних каменів в Національному Музеї природної історії Смітсонівського інституту у Вашингтоні, округ Колумбія, ви будете охоплені благоговінням від захоплюючих дух смарагдів в діадемах, підвісках, кільцях та інших прикрасах.




Що може здивувати відвідувача — велика кількість дуже видимих ​​включень в цих чудових коштовних каменях. Це тому, що смарагди, які більшість з нас бачать в ювелірних магазинах були піддані процесам обробки, призначеної для маскування природних включень в смарагдах.

Вважається, що 99% смарагдів на ринку були оброблені в тій чи іншій мірі, щоб поліпшити їх зовнішній вигляд. Слід зазначити, однак, що для геммологов включення в межах смарагду не обов'язково більмо на оці. Вони настільки унікальні, що вони можуть насправді сказати навченому геммології про національне походження дорогоцінного каменю.

Рідкість, значення і бажаність смарагдів призводять до того, що їх зазвичай лікують. Обробка каменю кедровим маслом - це дуже старий метод лікування, і, як правило, вважається прийнятним, якщо його не приховують від споживача. Насправді, можна з упевненістю припустити, що будь-який смарагд, побачений в ювелірному магазині змазаний, якщо він не є дуже рідкісним і дорогим каменем, сертифікованим незалежної ювелірної лабораторією.

Більш сучасні методи лікування, які звичайно використовують для смарагдів, - вживання синтетичних масел і полімерів. Дуже важливо відзначити, що в той час як мастила для підвищення чіткості широко прийняті, додавання кольорових масел, які активізують зелений відтінок смарагду, на думку більшості ювелірів і геммологов - оманлива практика.

Комментариев нет:

Отправить комментарий